De Toekomst is NU.


 

Alles begon tijdens een door Elbert georganiseerd Oud en Nieuw feest tijdens de overgang naar 2012. Tientallen jaren daarvoor waren er al vele andere initiatieven voorbijgekomen. Nu is de tijd rijp voor realisatie van het gehele dorp.

 

Er zijn geen reële redenen of struikelblokken meer waarom we niet nu zouden kunnen starten met het Dorp te bouwen. Er zijn geen werkelijke problemen. Er zijn wel nog enkele uitdagingen. De mogelijkheden zijn enorm vergeleken bij een half jaar geleden.

Alle ingrediënten zijn aanwezig.

Kapitaal, mensen die kunnen bouwen, grond en volop kennis.

En heel veel mensen die anders willen leven en wonen en zich aangesproken voelen door de 3 pijlers van Ecodorp Gelderland. Morele techniek, Organische vormgeving en Onvoorwaardelijke liefde. 

 

Er zijn enkele grote uitdaging:

1. het hele sociale proces en de besluitvorming.

 

Oplossing: 

Werken met sociocratiesche en gedragen besluitvorming zoals deze door Ingrid Busink, mede oprichter van de Hofakker, deze aan ons heeft gepresenteerd. Dit kan in combinatie met sociocratie. 

 

De communicatie naar de Gemeente. Hoe leggen we uit wat organische vormgeving betekent en morele techniek?

 

Oplossing:  

Een zakelijk ingestelde partner vinden die de pijlers begrijpt en het gehele project zakelijk kan doorrekenen en derhalve realiseren. Dit kan iemand zijn die al eens eerder een ecodorp van de grond heeft getild.

 

4. Werkelijk draagvlak en actieve betrokkenheid van toekomstige bewoners 

 

Oplossing: 

U en jullie!